Vi ser fram emot marschen för tillgänglighet

1 Apr
Antidiskriminering är grunden för all vår politik, och en av våra prioriterade valfrågor är ett arbetsliv fritt från diskriminering. Frihet från diskriminering är en av de grundläggande mänskliga rättigheterna. Rätten till arbete är en annan. Diskriminering i arbetslivet drabbar människor bland annat på grund av kön, könsidenitet, könsuttryck, ålder, etnicitet, religion och sexuell läggning. Personer med funktionsnedsättning exkluderas ofta redan från början genom bristande tillgänglighet. Det vill vi sätta ett stopp för. Därför går vi med i marschen för tillgänglighet.
Den 29 maj går den samlade handikapprörelsen ut på gator och torg och kräver en lag som klassar otillgänglighet som diskriminering av personer med funktionsnedsättning.

Det är åttonde året i rad som Marschen för tillgänglighet genomförs.

Följande orter har hittills anmält att de planerar en marsch 2010: Askersund, Avesta, Borlänge, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Kumla, Malmö, Norrköping, Norsjö, Stockholm, Strömsund, Sundsvall, Uddevalla, Umeå, Uppsala, Vänersborg, Västerås, Växjö, Örebro, Örkelljunga och Östersund.

Hitta Marschen närmast där du bor, eller läs mer om hur du kan arrangera Marschen för tillgänglighet på din egen ort. Listan över orter där Marschen går uppdateras vartefter orterna blir klara. På Marschens hemsida kommer mer detaljerad info om respektive marsch att publiceras. Håll utkik på: http://www.marschen.se/

Vi ses på marschen!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: