Feministiskt forum 24 april 2010

20 Apr

Den 24:e april är det dags för vårens stora feministiska händelse, nämligen Feministiskt forum på ABF-huset i Stockholm. Eftersom det är valår står politiken är centrum. Årets paroll är ”Här är ditt liv, lilla gumman” och syftar till att på olika sätt belysa och problematisera vilka konsekvenser politiska beslut och agendor får för jämställdheten och feminismen – på ett individuellt och strukturellt plan.

Årets program bjuder på många och olika inslag så som seminarier, workshops, teater och feministiskt självförsvar. Bland de medverkande finns personer som Madeleine Leijonhufvud (professor emirita i straffrätt), Josefin Brink (V), Wiveca Wallén Vrenning (Aktiespararna), Maria Wetterstrand (Mp), Katrine Kielos (debattör), Maja Lundgren (författare), Liv Strömqvist (serietecknare), Sara Granér (serietecknare), Joanna Hellgren (serietecknare) och många, många fler.

Forumet avslutas sedan med en hejdundrande fest på Högkvarteret där vi hittar bland annat Tiina Rosenberg och Josefin Brink i DJ-båset och bjuds på valfantasier med Susanna Alakoski, Liv Strömquist och Tiina Rosenberg med flera.

Ett tips ur programmet:
Antirasistiska feministiska krav i valet 2010
, kl. 11.15-12.15, Sandler-salen
Samtal om vilka frågor som behöver lyftas fram i årets valrörelse med syfte att visa på de många olika infallsvinklar som kan ge inspiration inför valkampanjen och annan aktivism.
Medverkar: Roya Hakimnia (Fi), Esabelle Dingizian (Mp), Zakia Khan (Interfem), Shadi Larsson (Interfem), Trifa Shakely (Ain’t I a Woman-kampanjen), Irene Molina (Antirasistiska akademin). Moderator: Devrim Mavi (chefredaktör Arena)
Arrangör: Interfem – feministisk antirasistisk tankesmedja och resurscenter

För fullständigt program för såväl forumet som festen se vår hemsida www.feministisktforumsthlm.se.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: