Fi deltar i Marschen för Tillgänglighet

28 Maj

Lördag den 29 maj går den samlade handikapprörelsen ut på gator och torg på 31 olika orter för att kräva en lag som klassar otillgänglighet som diskriminering av personer med funktionsnedsättning. Feministiskt initiativ anser att det varje det är varje individs rätt att leva utan diskriminerande hinder och kommer därför gå med i marshen för tillgänglighet.

Antidiskriminering är grunden för all vår politik, och en av våra prioriterade valfrågor är ett arbetsliv fritt från diskriminering. Frihet från diskriminering är en av de grundläggande mänskliga rättigheterna. Rätten till arbete är en annan. Diskriminering i arbetslivet drabbar människor bland annat på grund av kön, könsidentitet, könsuttryck, ålder, etnicitet, religion och sexuell läggning. Personer med funktionsnedsättning exkluderas ofta redan från början genom bristande tillgänglighet. Det vill vi sätta ett stopp för.

Det är åttonde året i rad som Marschen för tillgänglighet genomförs.

Följande 31 orter marscherar 2010: Askersund, Boden, Borlänge, Eskilstuna, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Hofors, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Kumla, Ljusdal, Malmö, Norrköping, Norsjö, Sandviken, Stockholm, Strömsund, Sundsvall, Svenstavik, Uddevalla, Umeå, Uppsala, Varberg, Vänersborg, Västerås, Växjö, Örebro, Örkelljunga och Östersund.

Hitta Marschen närmast där du bor på: http://www.marschen.se/

Vi ses på marschen!

UPPDATERAT:
 


Fi var det enda partiet som hade ett eget block i demonstrationen i Stockholm där ett drygt 20-tal personer deltog, bland annat våra toppnamn för Stockholm Stad, Stockholm Läns Landsting och våra Stockholms-toppnamn för riksdagen. I Malmö talade deras toppkandidat Maria Pettersson och även i Göteborg och Uppsala deltog vi. För utförligare referat och mer bilder från Stockholm se Linnéa Tiarafeminists blogg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: