Protester mot att Stockholm Pride firar nationaldagen

29 Jun

Feministiskt initiativs riksdagskandidater Sissela Nordling Blanco (även första namn Stockholm Stad), Kristin Tran (även första namn Uppsala Kommun) och Jonas Göthner protesterade mot att Stockholm Pride firade nationaldagen med flagghisning, bara några dagar efter att två rapporter kritiserat asylprocessen för hbt-personer.

Sissela Nordling Blanco har nu intervjuats utförligt i bloggen Queers mot kapitalism om detta och allmänt om antirasistiska strategier i hbt-rörelsen.

Veronica Svärd bloggar om flagghisningen och tycker att flaggan borde hissas på halv stång i sorg istället för firande och bloggen Intersektionell Solidaritet, frihetlig socialism och feminism komenterar också detta. Pär och Lovise, ordförande och viceordförande på Pride, har förklarat vad de vill på sin blogg där bland annat Kristin Tran kommenterat.

Trots protesten blev firandet av, men talet som Pär höll blev sannolikt bra mycket mer kritiskt tack vara våra protester.

Vill du engagera dig i frågan? Ingen Människa är Illegal hjälper och gömer flyktingar. De har även en hbt-grupp. Och ett nystartat projekt för papperslösa kvinnors rättigheter. Eller bli medlem i Fi som driver uppehållstillstånd för alla asylsökande och papperslösa som en av våra viktigaste valfrågor. Har du inte tid men pengar, stöd dessa organisationer som alla jobbar med ständig brist på resurser.

Annonser

Ett svar to “Protester mot att Stockholm Pride firar nationaldagen”

Trackbacks/Pingbacks

  1. QMK intervjuar Sissela Nordling Blanco « Queersmotkapitalism - juni 29, 2010

    […] bloggarna Intersektionell solidaritet, frihetlig socialism och feminism och Feministiskt Initiativs intersektionalitetsblogg har skrivit om flagghissandet. « Lästips: Lorentzi, Ulrika […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: