Feministiskt initiativ eldar upp 100 000 kronor för rättvisa löner

5 Jul

I morgon tisdag den 6 juli klockan 8.30 kommer Feministiskt initiativ och Gudrun Schyman att elda upp 100 000 kronor i sedlar. Detta görs som en manifestation för rättvisa löner.

För info om varför detta sker, håll dig uppdaterad på Feministiskt initiativs hemsida. Vi kommer även återkomma här om aktionen och syftet.

DNAftonbladet, Expressen och Sydsvenskan skriver om aktionen.

Annonser

11 svar to “Feministiskt initiativ eldar upp 100 000 kronor för rättvisa löner”

 1. Sten juli 5, 2010 den 11:59 e m #

  Barn svälter i Afrika och ni eldar upp pengar! Skäms!

 2. BZ juli 6, 2010 den 12:51 f m #

  Söker rättvisa mellan kön, men var är rättvisa mellan folk?? Egoister, för att inte kvinnor tjänar som män så ska ni skita i att det finns folk som behöver pengar för att kunna leva mat/med mm.. Sjukt bara sjukt. Respekt till alla kvinnor, men jag pissar fan på alla feminister som inte tänker längre än sin egen plånbok.

  Var klok ge de till behövande folk!

 3. Pether juli 6, 2010 den 12:59 f m #

  Vad som inte nämns är att kvinnor och män tjänar lika mycket för lika arbete. Det existerar ingen lönediskriminering om man kollar fakta, jämo, arbetsgivarverket, svenskt näringsliv osv. Tar man även in antalet timmar, så jobbar kvinnor endast 70% av vad en man gör.

  Men för feminister är fakta inte vatten värt, där är det bara tomma ord, kvinnor ska tjäna mer, de är kvinnor.

 4. Lasse juli 6, 2010 den 8:10 f m #

  Men seriöst… det här är nog den dummaste kampanjen någonsin.

  Jag förstår dock varför ni gör det. Att ni bränner 100.000 kronor gör att ni får miljonbelopp tillbaka i form av gratisreklam i tidningar runt om i världen. Den där Gudrun är faktiskt inte så dum…

  Men kampanjen är äcklig, vidrig, illaluktande och visar det förakt som överklasspartiet FI har mot vanligt knegarfolk som försöker få vardagen att gå ihop.

 5. svalin juli 6, 2010 den 8:23 f m #

  Bra initiativ att ni visar hur det faktiskt är ställt med lönediskriminering mot kvinnor. Keep up the good work!

 6. DrKejs juli 6, 2010 den 10:52 f m #

  Ett initiativ från feministiskt diminutiv som visar vad de anser om skattepengar. Feministiskt diminutiv har erhållit skattepengar som de sedan bränner upp. Fantastiskt!

  Att vi har lika lön för lika arbete i Sverige verkar inte bekymra feministiskt diminutiv, det är viktigare att sprida propaganda.

 7. Hasse juli 6, 2010 den 3:14 e m #

  Först klagar dom på att dom inte har råd att trycka upp valsedlar till EU-valet.
  Därefter bränner dom upp 100000 kr.
  Håller med om att pengarna kunde ha använts till något vettigare än att generera luftföroreningar.

 8. Roland juli 9, 2010 den 6:13 e m #

  Alla kommentarer som inte håller med om FIs världsbild raderas. Bra att ni synliggjort vilken demokratisyn ni har. Det är viktigt för sveriges framtid och för alla som värnar om FRIHETEN att ni aldrig får mer än 1%…

  • fiiii juli 9, 2010 den 6:50 e m #

   Det stämmer inte. Som du ser ovan så är det många som inte håller med oss. Det är bara rasistiska komentarer som hitils tagits bort. Det är inte viktigt för demokratin att denna blogg låter någon skriva rena rasbioligiska komentarer.
   Starta en egen blogg om du vill få ut din rasistsika ideologi.
   /Jonas Göthner

   • Roland juli 22, 2010 den 2:39 e m #

    ”Starta en egen blogg om du vill få ut din rasistsika ideologi.”

    Vad menar du med detta? Vad skulle jag ha för ideologi enligt dig? Vilka rasbiologiska kommentarer har någon skrivit här på er blogg? Var saklig och ta ut direkta citat. Det räcker inte med att säga ”Du är rasist.” Jag skulle lika gärna kunna säga att hela er ideologi går ut på att störta samhället och att ni alla är anarkister. Det skulle ju vara lika lätt för mig att göra det som det är lätt för er att dra upp rasistkortet så fort någon inte håller med er. Men eftersom ni tar bort inlägg som inte passar in i er världsbild blir det ju svårt att motbevisa er, eller hur? Ni kan ju hävda vad som helst så länge inte inläggen finns kvar till allmän beskådan, eller hur?

    Att problematisera och ifrågasätta den nuvarande invandringspolitiken är ju inte detsamma som att förespråka rasbiologiska idéer, eller? Är det så att ni skolkade under läsförståelsetimmarna i skolan eller försöker ni medvetet svartmåla och förtala alla som inte delar era lösningar på samhällets problem?

   • fiiii juli 25, 2010 den 4:28 e m #

    Du får lita på mitt ord. Det var rena rasbiologiska kometarer som nu är borta och glömda i papperskorgen. Om du vill veta vad folk tycker kan dom som sagt gå in på valfri rasist-blogg och se vad folk tycker eller så kan du starta en egen blogg. Här slänger vi rasismen i papperskorgarna! /Jonas göthner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: