2 tips på pride-punkter om normer och makt

22 Jul

Nu är det snart dags för årets Stockholm Pride. Årets tema är MAKT. Apropå ett inlägg i SVT Debatt om att interna maktstrukturer och normer diskuteras för lite inom hbt-rörelsen, så vill jag bara tipsa om två programpunkter som berör den kritiken och som jag tror kommer bli väldigt bra. Den ena fokuserar på kroppsnormer och den andra på vilka kroppar som sitter på makten i de tunga hbt-organisationerna. Visserligen inget direkt bi-fokus, men ändå:

Exotiska blattar och heta gymhunkar

Arrangör: Stockholm Pride

Vem ses som sexig i bögkulturen och på vilka villkor? Ett samtal om begärshierarkier, objektifiering och makt. Om perfekta kroppsideal , om normer som skapar ångest, om icke-vita män som fetischeras på grund av sin etnicitet. Om att bli begärd och sedd som attraktiv på sina egna villkor.

Medverkande: Carlos Díaz, Micke Kazarnowicz, Finn Hellman

Tid: torsdag 29 jul 17:00–17:45
Plats: Pride House (Sergel 3)

Makt och inflytande i hbt-rörelsen

Arrangör: Arabiskt initiativ och MENA-gruppen

Hur ser makten ut inom hbt-rörelsen? Vilka har makt och vilka är exkluderade? Varför består hbt-rörelsen uteslutande av etniskt svenska hbt-personer? Hur uppfattas Arabiskt Initiativ och kritiska röster inom hbt-samhället som lyfter frågor om rasism och islamofobi? Vilka hbt-personer med invandrarbakgrund lyfts fram inom den svenska hbt-rörelsen? Moderator: Apollo Asplund. Medverkande: Svenska Mellanöstern Nordafrikagruppen och Arabiskt Initiativ, Ulrika Westerlund (förbundsordförande RFSL), Felix König (Förbundsordförande RFSL Ungdom), Camilla Nylundh (Sveriges förenade HBTQ studenter) och Sahar Mosleh (Interfem).

Tid: torsdag 29 jul 15:00–16:30
Plats: Pride House (Hörsalen)

Utöver dessa så tror jag att Tasso Stafilidis utfrågningar av ”Dagens makthavare” kommer bli väldigt kul. Och självklart alla Fi:s egna punkter!

Sissela Nordling Blanco,
Styrelseledamot & riksdagskandidat Fi

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: