Folkfest mot Rasism & ett Fi Uppsala på topp

11 Sep

Kristin Tran intervjuades i 18 minuter om vad hon kommer göra när hon kommer in i Uppsala Kommun. Papperslösa kvinnor, rättvisa löner, 6 timmars arbetsdag och avgiftsfri kollektiv trafik var några frågor som togs upp (läs här, sida 3). För att komma in i kommunen behövs ca 2 % av rösterna. Feministiskt initiativ fick i EU-valet 3,5 % i Uppsala Kommun. Kristin Tran, Zakia Khan och Tomas Karlsson toppar listan för Feministiskt initiativ Uppsala.

Några andra som redan sitter i kommunfullmäktige är Sverigedemokraterna. I Uppsala Kommun har deras toppkandidat försvarat hatbrott och våld mot hbt-personer och i var åttonde kommun i Sverige har sd-kandidater koppling till vit-makt rörelsen. Det är vad vi fått in i våra kommuner och kan få i riksdagen. Våld, hatbrott, rasism och heterosexism i våra parlament.

I protest mot rasismen arrangerades i fredags en Folkfest mot Rasism i Uppsala där ett hundratal demonstranter protesterade mot rasismen. Nu på fredag kommer en till demonstration äga rum i Stockholm på mynttorget klockan 19:00. Vi är många fler. Prata och ring alla vänner, grannar, skolkamrater och jobbarkompisar så att de går och röstar, för annars gör en rasist det åt dom!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: