Stoppa vapenexporten till Saudarabien

17 Sep

Det har kommit fram att Sverige expoterar vapen till Saudarabien. Det är inte första gången som vapen expoteras till diktaturer och som vanligt bemöter ansvariga politiker detta med kompakt tystnad. Ingen vill ta i frågan. Ett anonymt nätverk av journalister har nyligen skrivit att Sveriges största dagstidningar driver valkampanj för Alliansen. Allianspartierna står tillsammans för 57 procent av partiomnämnandena i medierna och när de rödgröna väl synns så framställs Mona Sahlin negativt 18 gånger på förstasidorna, motsvarande siffra för Fredrik Reinfeldt är fem. Ett annat exempel på hur de undgår kritisk granskning är Carl Bildt som är under utredning för folkrättsbrott (!) men trots detta kan fortsätta representera Sverige som utrikesminister runt om i världen. Därför är det svårt att tro att media kommer lyckas göra något av denna skandal, alliansen slipper undan igen.

Feministiskt initiativ ser fram emot att jobba i riksdagen för ett förbud av vapenexporten. Vi måste i högre utsträckningen vara med och utveckla länders fredsarbete och konfliktförebygande arbete. Inte utveckla länders krigsföring.

Annonser

Ett svar to “Stoppa vapenexporten till Saudarabien”

  1. svalin september 17, 2010 den 11:34 f m #

    Knappast förvånanade att Sverige helt utan moral säljer vapen till diktaturer, det är ju precis som det brukar vara. Precis som vanligt handlar det om ryggdunk mellan karrärkåta politiker och företagschefer, trygghet för andra människor i andra delar av världen bryr man sig däremot inte så mycket om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: