Sverigedemokrat ristade in hakkors i sin egen panna

18 Sep

Nyligen attackerades en Sverigedemokratisk kommunpolitiker av något som de själva menar var vänsterextremister som på ett ”arabiskt-liknande” språk kallat offret för ”Svenne-jävel”, något de med glädje berättat om. Det som gjorde attacken så uppmärksammad var att sverigedemokraten fick ett hakkors inristat i pannan. Men enligt rättsläkaren tyder både vinklingen på kniven som använts och djupet på såret på att sverigedemokraten själv orsakat skadan. Läkaren ska ha bedömt sannolikheten för att skadan är självförvållad som nio på en tiogradig skala. Utlåtandet är det starkaste en rättsläkare kan lämna utan att själv ha varit på plats vid brottet.

Helt plötsligt känns alla desperata media-utspel från uppmärksamhets-kåta politiker som ganska mesiga.

En ouppmärksammad knorr på historien är att partiledaren Jimmy Åkesson sagt att överfallet är ”ett av de värsta politiska dåd vårt land sett i modern tid”. Missade han att Olof Palme dog? Har ingen informerat honom om Anna Lindh? Eller menar han att detta är det värsta politiska pr-trick vårt land sett i modern tid?

Annonser

10 svar to “Sverigedemokrat ristade in hakkors i sin egen panna”

 1. Alex september 18, 2010 den 11:04 e m #

  lol. Ger en ny innebörd till uttrycket ”in your face”

 2. Alex september 19, 2010 den 5:22 f m #

  Det finns inga bevis för att Olof Palme och Anna Lind mördades av politiska skäl (men en hel del konspirationsteorier). De var politiker som drabbades av våldsdåd, men det var inte politiska dåd.

  Förstår du skillnaden?

 3. Pappan september 19, 2010 den 6:26 f m #

  Men hörni. Tror ni verkligen på det där? Uppgifterna kom dagen innan valet, efter en fullkomligt hysterisk förtalskampanj mot SD.

  Rättsläkaren visade sig vara en helt vanlig underläkare, ingen rättsläkare. Han skall ha uttalat sig en hel vecka efter händelsen, och det på en lördag dessutom. I ett fall under polisutredning.

  Även den mest godtrogne tidningsläsare — ja, och läsarinna — borde väl ta dessa uppgifter med en nypa salt?

  Har han inte skurit in ett hakkors i sin egen panna för att få folk att rösta på SD (och hur sannolikt är det!) så är detta Sveriges första terrordåd mot en politiker. Såtillvida en historisk händelse. Oavsett vilken politisk ståndpunkt man själv har så är det moraliskt anmärkningsvärt att man förtiger en sådan händelse, eller hur?

  Jag minns mordet på Palme. Det fanns stollar som ville göra gällande att det rörde sig om et arrangerat självmord, alltså att Olof Palme själv hade arrangerat och beställt mordet, för att komma undan diverse skandalösa anklagelser som hade defamerat hans namn inom kort.

  Teoretiskt möjligt, javisst, men ungefär lika troligt som att SD-politikern i Malmö har skurit in ett hakkors i sin egen panna.

 4. Anna Bakosi september 19, 2010 den 7:34 f m #

  Detta toppar min lista över misslyckade PR-trick. Väl skrivet!
  //Anna

 5. JohannaV september 19, 2010 den 7:57 f m #

  Snälla någon, Jimmie sade INTE att det var det värsta någon politiker utsatts för i Sverige, han sa att det värsta en Sverigedemokratisk politiker utsatts för.

  Kan ni inte bemöda er om att citera korrekt även om ni inte gillar SD?

  Lycka till i valet! Jag hoppas ni får 3,99 % och att ni tar de rösterna från V. ;-)

  • fiiii september 19, 2010 den 1:01 e m #

   Jag citerar SvD: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lakare-ristade-sjalv-in-hakkors_5352533.svd
   Menar du att de skriver fel? Det har hänt för så rätta mig gärna i så fall.
   Där står det:
   Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson skrev den 13 september ett brev till riksdagspartierna för att uppmärksamma ”våldet från extremvänstern”. Brevet föranleddes av attacken på SD-kandidaten.
   I brevet kallar Åkesson det misstänkta överfallet för ”ett av de värsta politiska dåd vårt land sett i modern tid”.

 6. stefan351 september 19, 2010 den 9:18 f m #

  Ett påstående förvandlas med blixtens hastighet till en ”sanning” på nätet, märkligt att allmänläkarens åsikt kommer ut under pågående utredning. Undrar om FI kan kravla sig över 0,1 % den här gången….

 7. Nephilim´s Wings september 19, 2010 den 12:38 e m #

  Det är inte något som låter konstigt med att det kommer ut en lördag, dagen innan valet, ifrån en polisutredning? Det skulle dessutom förvåna mig rätt mycket om man praktiskt ens kan komma upp i den nivån av säkerhet som läkaren påstår sig ha. Rätt troligt att det finns politisk motivation bakom det här, på ett eller flera plan, vilket är väldigt olämpligt bara det. Det är förstås möjligt att han kan ha gjort det själv, men när det har gått politik i det går det inte längre att lita på utredningen.

 8. Nicklas Eriksson september 19, 2010 den 2:44 e m #

  Förmodligen von Arnolds desperata törst efter uppmärksamhet. Eller så är han emo.

 9. AM september 20, 2010 den 12:22 e m #

  Självklart är det fejk! Kvinnan i Frankrike som fick ett hakkors inristat i sig av ”antisemitiska invandrarkillar” och han som i USA som fick ett b inristat av ”svarta Obama-anhängare” ljög båda två. Det här är en beprövad kampanjform för extremhögern.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: