Demonstration mot Sverigedemokraterna – kampen fortsätter, rasismen ska krossas

20 Sep

I ilska och sorg demonstrerade tiotusentals människor runt om i Sverige i protest mot Sverigedemokraterna. Vi är arga, vi är förbanande, vi är ledsna och vi fortsätter kämpa mot rasismen. Valet var bara början, nu fortsätter den antirasistiska kampen. ¡No pasarán!

Annonser

11 svar to “Demonstration mot Sverigedemokraterna – kampen fortsätter, rasismen ska krossas”

 1. Fredde september 20, 2010 den 9:53 e m #

  Fanns det demonstrationstillstånd?

  • fiiii september 20, 2010 den 10:11 e m #

   Nej. Men det finns en grundlagsskyddad demonstrationsfrihet. Den innebär att vi inte behöver tillstånd när vi demonsterar, precis som vi inte behöver tillstånd när vi yttrar oss då vi har yttrandefrihet. Men utan polistillstånd är det lättare för polisen att kräva demonstrationer att upplösas eller tex gå på trotaren istället för på gator. Tillståndet är inget krav, det är bara något som underlättar för polisen och därför har dom gjort så det ofta även underlättar för demonstranterna så att de ska söka tillståndet.
   /Jonas

   • Fredde september 20, 2010 den 10:45 e m #

    Ordningslag (1993:1617)
    4 § Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar får inte utan tillstånd anordnas på offentliga platser. —–>
    forts.
    En allmän sammankomst som avses i 1 § första stycket 4 eller en cirkusföreställning får hållas utan tillstånd, om den med hänsyn till det väntade deltagarantalet, den utvalda platsen och tiden för sammankomsten samt de anordningar som avses förekomma kan antas äga rum utan fara för ordning och säkerhet eller för trafiken. Lag (2006:978).

    1. Demomonstrationen var inte på en plats.
    2. Kunde man anta att demonstrationen inte skulle vara en fara för ordning och säkerhet? tex ifall några sverigedemoktater hurrande gått förbi?
    3. Fanns det ett väntat deltagarantal?

    /Fredrik

   • fiiii september 20, 2010 den 11:19 e m #

    Praxis är att demonstrationstillstånd inte behöver sökas. Grunlagen skyddar det som sagt. Sen finns det givetvis lagar som säger hur demonstartioner får vara, när poliser får ingripa och på vilka sätt. Det händer hela tiden att demonstartioner, manifestiationer och annat inte söker tillstånd. Det är inget uppseendeväckande och jag tycker det är olustigt att du misstänkliggör detta. Det är inget fel och det är viktigt att vi försvarar rätten att demonstera utan att behöva få tillåtelse av polisen. Ett sådant samhälle vill inte jag leva i.
    /Jonas Göthner

   • Fredde september 20, 2010 den 11:59 e m #

    Absolut ska alla få demonstrera, men tänk vad som skulle kunna ha hänt på sergels torg ifall någon galning kastat ner några fyrverkeripjäser i folkmassan eller att en bengal snedtänt etc. Och allt för en demonstration mot något som ingen bildat sig en egen uppfattning om, utan endast protesterar för att media byggt upp djävulsbild. För ett år sedan sa alla etablerade partier att SD inte kunde tigas ihjäl, ändå är det vad vi sett. Ingen vågar ta en seriös debatt då de vet att de skulle förlora, och det vågar man inte i valtider. Varför vägrar folk att se hur det ligger till? Jag kallar inte Shyman för manshatare, det gör sådanna som inte vet bättre. Likväl som jag inte kallar SD, nazister, rasister bla bla Eller V för komminister. Man kan inte basera allt på historia, för då skulle inget passa i dagens samhälle…… Eller ska vi syna alla partiers agendor för 20 år sen och basera våra val idag på den informationen? Varför blev det ingen massiv protest när riksdagen i Juni gjorde den första omröstningen av 2 om en reformerad grundlag, som bla tillåter militärt våld mot den egna befolkningen och att EU-medlemskapet skrivs in i grundlagen? Jo, för ingen media har tagit i frågan, det händer bara i det fördolda när folk inte tar reda på saker själva utan matas med åsikter…. Här är en länk: http://www.riksdagen.se/templates/R_HtmlCallPage____21309.aspx

 2. Fredde september 20, 2010 den 10:48 e m #

  Rättelse. Fel av mig…. Hänvisar förståss till Lag (2010:515) inte Lag (2006:978) då den upphörde 20100901

 3. AM september 21, 2010 den 8:42 e m #

  Hej fredde, jag tänkte svara på dina kommentarer om SD.

  Jag tar själv debatten var än den kommer, men det är med mina anhöriga, med de som kommer till valstugan jag står i och skolorna jag debatterar i. Sverigedemokraterna har inte bemötts särskilt odemokratiskt. De har fått tillträde till det offentliga rummet som alla andra, och till och med till media de senaste åren. Hur ska du ha det? Antingen är väl SD det häpnadsväckande nytänkande, annorlunda parti de kallar sig, och då står det varje tidning, tv-kanal och organisation fritt att välja om de vill debattera med dem (i en demokrati vill säga). Eller så är de tråkiga och har ingenting att säga. Vad tycker du fredde?

  Det är möjligt att du inte har förstått exakt var de här partiet står någonstans. Nej, de är inga nazister (förutom ungdomsförbundsordförande Almqvist som dykt upp i nazistskandal efter nazistskandal, sug på det ordet), men de är rasister, sexister och homofober. Det är inte konstigt att deras riksdagsgrupp har hälften så stor andel kvinnor som Afghanistans parlament: Sd är ett macho-parti.

  Jag har själv blivit nedsparkad av deras väljare för min sexuella läggning, och deras politiker har hyllat våld mot människor som jag. De (partiet, inte väljarna) hycklar inte heller med att de vill förbjuda Pride (och samtidigt värna demonstrationsfriheten?), motverka abort, återinföra statsreligion, hemmafruar och ”hårda tag mot buset”. Resten av deras politik handlar om att muslimer inte passar i Sverige p g a deras konservativa värderingar. Intressant nog har de tydligen lockat över det fåtal svenska muslimer som inte röstar på V/S tack vare värdekonservatismen. Detta gör SD inte bara till vårt första rasistparti i riksdagen, det första islamistiska också. Om den svenska majoritetskulturen är något vi vill bevara, borde vi inte då ställa oss frågan om Sverige skulle deportera Jimmie Åkesson och öppna gränserna mot Mellanöstern?

  Om du läser deras material och officiell statistik från Migrationsverket kommer du snabbt märka hur deras siffror inte hänger ihop. De säger att de vill minska invandringen med 90%, visste du att 15-20% av Sveriges årliga registrerade invandring utgörs av svenska medborgare som flyttar tillbaka? SD vet nog, men de kommer aldrig berätta. Du bör också fråga dig om Sverige, ett av världens rikaste länder, verkligen är ”utsatt” för massinvandring. Flera miljoner irakier har flytt till Syrien och Jordanien sedan det senaste kriget. Det är fattiga länder som redan innan hade problem med vattenförsörjningen, hur tror du att det ser att där nu?

  Vi ska också tänka över vilka som utpekas som problem. Danskar och holländare är de folk i världen som är mest positiva till legalisering av cannabis, ca 70% i varje land är för. Konsumtionen är också extremt i hög, framförallt jämfört med Sverige som har världens mest restriktiva opinion mot narkotika och I-världens hårdaste straff. Här finns enorma kulturkrockar och vi borde fråga oss om vi verkligen vill ha fri invandring från dessa knarkarkulturer, ja om vi tror på att debattera sociala problem utifrån etnicitet och inte utifrån konkreta åtgärder mot problemen alltså. Listan på ”Sverige-inkompatibla” kulturer som SD välkomnar in i partiet kan göras oändligt lång om vi tar in företeelser som barnaga, homofobi, abortmotstånd, demokratimostånd osv. Människor som inte delar svenska värderingar finns det nämligen många av, men inkompatibla, oföränderliga invandrare är desto sällsyntare. En sista fråga, tror du att Sverige är perfekt och tror du SD har presenterat någon lösning på samhällsproblemen förutom invandringsstopp och utlovade pengaregn från invandringsbromsen, pengar 99% av alla ekonomer säger aldrig kommer?

  Om du tror att sverigedemokratisk politik ska ge dig ett tryggt, högavlönat jobb så tror du fel. 96% av deras kandidater i Valpejl identifierade sig med Alliansen och det är med de borgerliga partiet oftast har röstat i kommunfullmäktige runt om i Sverige. De vill ha en politik med Rut-jobb istället för offentlig hemtjänst och personlig assistans, de vill lätta upp LAS-reglerna, sänka skatterna osv. Det är ett parti som tror på tanken att ekonomin mår när de som tjänar minst tjänar mindre och saknar fasta, trygga heltidsjobb. Som brun grädde på moset tror de dessutom att ekonomin mår sämre av invandring. OECD och alla ekonomer från höger till vänster säger nej, men vad skulle de ha för kompetens som inte ett litet 6%-parti i Sverige inte har?

  Även om du är högavlönad, vit, straight man tycker jag att du ska tänka över ditt partival. Sverigedemokraterna vill straffbeskatta/förbjuda anhöriginvandring beroende på din partners ursprungsland. De kämpar alltså för att införa raslagar Europa inte har haft sedan innan WW2. Vill du ge upp din frihet att välja vem du ska gifta dig med?

  mvh. AM

  ps Snälla läs på om SD alla feminister/intersektionella/vettiga människor. De GÅR att besegra i debatt och allt vi måste göra att läsa på. Visa att ni kan bättre än Sveriges idiotiska journalistkår, nu kör vi!

  pps Självklart har jag källor på allt utom misshandeln som aldrig blev anmäld.

 4. joel nahlin september 30, 2010 den 2:16 e m #

  Fantastiskt skrivet! Du gav mig mer kött på benen för att debattera mot sdanhängare. Tack!

 5. joel nahlin september 30, 2010 den 2:17 e m #

  Och Fredde, Ja det fanns ett demonstrationstillstånd för den dagen.

 6. maria oktober 12, 2010 den 12:01 e m #

  Självgodheten flödar och vi har matats under åratal med att Sverige är det mest toleranta samhälle som finns. Så kommer SD in i riksdagen och det blir ett ramaskri. Ett sådant parti nej usch och fy det kan vi inte ha. Ut och skrik på gatorna medan de etablerade partierna försöker tiga ihjäl dem och hitta på diverse rävspel för att undvika dem i riksdagen. Tror Ni verkligen det hjälper? Bevisligen finns det många som tigande har fått nog och enbart anser demonstrationer ha motsatt verkan. Jag menar inte att SD har några bra lösningar på de problem (inbillade eller verkliga) vi har med de senaste årens invandringspolitik, men är det inte bättre att ta tjuren vid hornen och resonera fram till exakt VAD är problemet innan man kommer med förutbestämda åsikter och egna lösningar? Integration är inte någonting man löser snabbt med några extra miljarder.Sverige har heller inte haft någon särskilt anmärkningsvärd stor invandring även om den just nu verkar lite väl koncentrerad till några få områden.Men man bör beakta att det tar minst en generation innan man kan förvänta sig att betraktas som ”assimilerad”. Det betyder att första generationen aldrig riktigt kommer att känna sig hemma, men om andra och tredje generationen fortfarande lever i ett utanförskap har man skaffat sig permanenta problem som kan bli riktigt allvarliga.Vi bör därför se över vilka arbetstillfällen och vilka möjligheter till egen försörjning som finns och anpassa den invandring till detta. Det kanske rent av blir ett resultat att den kan öka, men att blunda för faktum är att lura sig själv.

 7. AM oktober 13, 2010 den 9:32 f m #

  Men nu pratar vi alltså ekonomi och arbetsmarknad för ALLA, inte bara invandrade och invandrades barn. En politik där anställningstryggheten monteras ned, där lönerna sänks och den offentliga sektorn går ner i personalstyrka är för dagens regering ett sätt att få människor i arbete, det vill säga vilket arbete som helst. Tanken är också att en stor reservoar av arbetslösa alltid ska ”vara på hugget” och ”vara hungriga” (vilken metafor!) efter ett nytt jobb. På så sätt går löntagare med på lägre löner och sämre anställningsvillkor. Den här högerpolitiken som BÅDE Sverigedemokraterna och alliansen ställer sig bakom är till för att (eventuellt) ha hög tillväxt. Den är INTE till för att ljusa människor som heter Jimmie eller Erik ska ha fasta, välbetalda och inte alltför hårda jobb. Undantagen heter möjligtvis Jimmie Åkesson och Erik Almqvist.

  Arbetslösheten har väldigt lite att göra med att fler människor kommer till ett land, och vad är ett arbete? Är det inte egentligen ett arbete när socialbidragstagare tvingas ut på ”praktik” och får jobba heltid för just socialbidrag? Undersysselsättningen bland invandrade är överdriven, speciellt eftersom det finns så få invandrade som är pensionärer. Ja, arbetslösheten är högre, men det finns också fler i gruppen invandrade som är i arbetsför ålder. Tittar man på andelen människor som jobbar, pluggar eller är i något arbetsmarknadsprogram så är det nästan samma andel mellan infödda och invandrade.

  Att det kommer hit människor från andra världsdelar är också ett otroligt plus. På 90-talet hetsade Ian&Bert mot människor från Balkan. De kom från kommunistländer och hade ingen aning om hur man jobbade, antingen var de för lata eller för traumatisrade av krig. Balkan är idag en tillväxtregion i Europa, och nästan alla länderna vi tog emot flyktingar från är med i EU eller förhandlar om medlemsskap. Det finns bosniensvenskar, serbiensvenskar, makedoniensvenskar osv som kan språket och har kontakter. Det är ett enormt plus för den svenska exporten. Människor från Balkan, till exempel Dragan Klaric, är till och med medlemmar i Sverigedemokraterna.

  Vad är det som säger att inte samma sak händer i Irak, Somalia och Afghanistan? Kurdistan är redan en av världens snabbaste ekonomier, och det finns massor av kurdsvenskar på plats. Antalet kurddanskar eller kurdfinnar borde däremot vara väldigt lågt. De länderna hade ju varken plats eller pengar för att ta emot hopplösa socialfall från tredje världen… Ni vet såna som alltid kommer att vara en belastning för oss hårt arbetande svenskar.

  ps. Jag kollade upp mina påståenden om den danska och holländska knarkkulturen. Det är bara 20% av danskarna som vill legalisera cannabis, men det är fortfarande dubbelt så många som i Sverige. Något annat intressant är däremot att Finland har en extremt hög andel mord för att vara ett I-land med fungerande rättsväsen. Jag kan bara dra slutsatsen att Sverigedemokraterna förespråkar mord då de inte vill stänga till Sveriges östgränser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: