Den sexistiska hetsjakten mot Mona Sahlin fortsätter

20 Sep

Parvin Ardalan, journalist och medborgarrättsaktivist från Iran, frågar sig den mycket berättigade frågan: vad skulle ha skett om Mona Sahlin hade varit man? I sin artikel Sahlin hade fått bättre stöd i Iran skriver hon om medias kampanj mot Sahlin och det uteblivna stödet från feminister. Det är uppenbart att mycket av den smutskampanj mot Sahlin där hennes ledarskap och kunskap ifrågasätts handlat om hennes kön. Det är en kampanj som varit massiv, från borgliga politiker, gubbar i det egna partiet och framförallt från media som sågat henne i löpsedel efter löpsedel medan Reinfeldt kommit lindrit undan. Efter det dåliga resultatet höjs nu röster för hennes avgång. Vi feminister måste säga ifrån och kräva ett stopp på den hetsjakten mot kvinnor. Mona Sahlin är trots allt det bästa som hänt Socialdemokratin  under de 22 år som jag levt och hon ska bli vår nästa statsminister!

Jonas Göthner

Annonser

3 svar to “Den sexistiska hetsjakten mot Mona Sahlin fortsätter”

 1. nya flickrummet september 20, 2010 den 10:27 e m #

  Reinfeldts kampanj har varit så ful, så ful. Jag vill också ha Sahlin som vår nästa statsminister, jag är så ledsen att hon inte redan är det. Härligt med feministstöd åt henne!

 2. Torbjørn september 21, 2010 den 7:14 f m #

  Mona Sahlin behøver ju inte var den bæsta Socialdemokratiske ledaren. Det finns ju fler kvinnor att vælja på – om just køn skall vara den avgørande faktorn. Margot Wallstrøm eller Ulrika Messing t.ex.

  • fiiii september 21, 2010 den 11:12 f m #

   Jag syftar inte på att hon är kvinna. Jag syftar på att hon är Mona Sahlin. Hon har gjort mycket för Sossarna bland annat som integrationsminister där hon stog på sig och trots hård kritik genomförde den största utredningen någonsin om etnisk diskriminering i Sverige.
   /Jonas göthner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: