Talesperson Stina Sundberg har avlidit

3 Feb

Feministiskt initiativs talesperson Stina Sundberg somnade stilla in under torsdagskvällen efter en tids cancersjukdom. Stina lämnar ett stort tomrum efter sig i styrelsen och Feministiskt initiativ och är saknad av många.

Med en oerhörd sorg måste vi meddela att Feministiskt initiativs talesperson Stina Sundberg avlidit efter en tids sjukdom i cancer. Stina somnade stilla in strax efter klockan 17.00 på torsdagskvällen den 3 februari. 

Stina Sundberg blev 56 år gammal och har varit med och byggt upp Feministiskt initiativ sedan starten. Stina var talesperson tillsammans Gudrun Schyman sedan mars 2007, och har varit styrelseledamot sedan Feministiskt initiativs första kongress i Örebro år 2005.

Stina Sundberg blev Sveriges första lesbiska kvinna på partiledarposition.

Stina Sundberg var under hela sitt liv aktiv inom kvinnorörelsen, LGBT-rörelsen och den feministiska rörelsen. Hon var aktiv i Kvinnohuset/Kvinnocentrum i Göteborg, Lesbisk Front, Tjejfilm med mera. Yrkesmässigt arbetade Stina som strategisk jämställdhetssamordnare i Västra Götalands region och arbetade tidigare även som lärare och inom folkbildning. Hon var med och byggde upp Kvinnofolkhögskolan i Göteborg och var dess rektor under många år och var även kanslichef på RIO (Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation).

Stina Sundberg lämnar ett stort tomrum efter sig i styrelsen och Feministiskt initiativ – hon är saknad av många. Många har inte bara mist en professionell medarbetare i organisationen, utan har också förlorat en kär vän. Andra har mist en nära anhörig.  

Den långa kamp mot diskriminering som Stina förde kommer Feministiskt initiativ att förvalta och fortsätta driva i det fortsatta feministiska arbetet.

Varma hälsningar 

Feministiskt initiativs styrelse 

Du är välkommen att lämna dina tankar om eller en hälsning till Stina Sundberg på sidan Kära Stina.

Vid frågor eller tankar är du välkommen att kontakta styrelsen på:
Stina Svensson, stina.svensson (a) feministisktinitiativ.se eller 0706-100 190 (info-jour)
Veronica Svärd, veronica.svard (a)  feministisktinitiativ.se eller 0706-100 191 (pressjour)

Annonser

2 svar to “Talesperson Stina Sundberg har avlidit”

 1. Monica Aho februari 17, 2011 den 9:44 e m #

  Hej,
  Vill med det djupaste av mitt hjärta lämna mitt deltagande till er alla nära stående till Stina, samt en djup saknad av oss alla som har fått lära känna Stina som person. Förebild och så betydesefull för så många av oss, Stina med sina kloka ord och stora människokärlek.
  Med de varmaste deltagande
  Monica Aho

  Kvinnofolkhögskolan 1987-88, 1994-95

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: