Film med Carl Emanuelsson & bok med Sissela Nodling Blanco

28 Mar

Carl Emanuelsson är lärare och arbetar för en skola fri från diskriminering. Han är organiserad med andra lärare och kan bland annat ses i en film på nätet som ”presenterar tre principerna i genusordningen som samverkar och skapar ojämställdhet. Du får reda på vad en genusram är och varför vi måste arbeta med att synligöra och motverka heteronormen om vi vill komma vidare i vårt arbete med jämställdhet.”

Sissela Nordling Blanco är aktiv i en mängd olika feministiska, antirasistiska och queera organisationer. Genom Interfem blev hon redaktör för boken ”Makthandbok – för unga unga feminister som (be)möter rasism och sexism i föreningslivet” som går att ladda ner på Intrefems hemsida.

Boken vänder sig till dig som är trött på att bli nedtystad, exkluderad eller utsliten på grund av att ha drivit antirasism i organisationer där det inte varit en självklar del av agendan. Vi riktar oss särskilt till unga som driver antirasism inom feministiska organisationer eller sammanhang. Boken vill ge dig tips och verktyg för att bemöta diskriminering i föreningslivet. Den bygger på samlade erfarenheter och insikter från människor som på olika sätt är feministiskt och antirasistiskt engagerade i Sverige och runt om i världen. Med den här boken vill vi att fler personer som är aktiva i organisationer ska börja formulera sig antirasistiskt och feministiskt. Vi vill öka handlingsutrymmet för de som redan är aktiva genom att ge konkreta tips på strategier och metoder och vi vill bidra till att skapa utrymme för diskussioner om rasism och sexism i etablerade organisationer. För oss är antirasistisk feminism ett svar och ett motstånd mot den rasism och sexism som vi stöter på i föreningslivet, i skolan, i affärer, hos kompisen och oss själva.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: