Det är en bättre värld utan krig

2 Maj

”Det är en bättre värld utan bin Ladin.” Orden kommer från vår utrikesminister Carl Bildt. Han är inte ensam om att fira att ytterligare en människa dött i de 10 år långdragna och blodiga krigen. Firandet är enormt. Ledare i väst går ut och hyllar döden och våldet som lösning på konflikter. Lösningen är krig, lyckan är död. Fredsrörelsen tycks vara långt borta – inte minst i Sverige som idag är det land som exporterar mest vapen i världen i förhållande till befolkningsmängd. Så här firade man på den Amerikanska militärbasen West Point:

Annonser

3 svar to “Det är en bättre värld utan krig”

 1. Johan Andersson maj 3, 2011 den 1:32 e m #

  Vore bättre om Usama bin Ladin hade blivit häktad och åtalad! Direktsänd rättegång kanske hade varit något att se på! Men nu är han död och går ikke att förhöra. Vidare det sitter ju en del folk på Gutanamobasen stämplad som terrorister vore bra att i rättsporcesser ta reda på hur det är igentligen. Alltså ställa dom in för rätta om åtals skräl finns.

 2. Torbjørn maj 3, 2011 den 4:05 e m #

  Tycker nog inte att man kan klandra de som nu firar en våldsverkares død. Visst, han blev mørdad av amerikanska specialsoldater, men hur många soldater och civila har inte blivit offer før Bin Ladens verk. De var ganska många som firade nær Hitler skjøt sig också. Tycker det ær ganska mænskligt att fira inhumana mænniskors bortgång; det ær ju inte døden i sig som man firar, det ær det faktum att værlden ær bættre utan dem.

  • svalin maj 9, 2011 den 5:12 e m #

   Det märks att du är ett av USA:s offer i sitt propagandakrig. De försöker utmåla sig själva som räddare i nöden från ondskan, som är bin Laden och al-Qaida. Det är en ytterst förenklad syn på världen för även USA, liksom andra länders ledare, har gjort sig skyldiga till att oskyldiga har dött i bla Irak och Afghanistan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: