Marschen för Tillgänglighet 4 juni

1 Jun

Marschen för tillgänglighet är en organisation som sedan 2003 syftar till att införa en svensk lagstiftning som klassar otillgänglighet som diskriminering av personer med funktionsnedsättning. Stina Svensson, talesperson för Fi talar på marschen i Göteborg.

Lördag 4 juni 2011 går Marschen för tillgänglighet för nionde året i rad. Rekordmånga 32 orter planerar för närvarande att marschera: Askersund, Gislaved, Göteborg, Halmstad, Helsingborg, Härnösand, Jönköping, Karlstad, Kumla, Kristianstad, Ljusdal, Malmö, Mönsterås, Norrköping, Ronneby, Skellefteå, Stockholm, Strömsund, Sveg, Svenstavik, Säter, Uddevalla, Umeå, Uppsala, Varberg, Visby, Vänersborg, Västerås, Växjö, Ystad, Ånge och Östersund.

Läs detaljinformation för varje ort på sidan Marscherande orter 2011. Ta del av fakta och argument för tillgänglighet och att se otillgänglighet som diskriminering på sidan Vanliga frågor.

Annonser

5 svar to “Marschen för Tillgänglighet 4 juni”

 1. Bo juni 3, 2011 den 2:39 e m #

  Psykiska funktionshinder tycks inte vara särskilt intressant i denna manifestation.

  • fiiii juni 3, 2011 den 2:46 e m #

   Det finns ingen poäng i att ställa olika grupper mot varandra. Denna manifestation vill ha en lagförändring. Om du vill klaga på att psykiska funktionshinder inte diskuteras tillräckligt mycket så är det väldigt bra men då ska du vända dig till makthavarna.

   • Torbjørn juni 6, 2011 den 12:59 e m #

    Noterar med viss førvåning att FI inte tycker det ær någon poæng i att stælla olika grupper mot varandra. Ær det inte just det som ær hela poængen med partiet, dvs. att stælla alla diskriminerade/krænkta grupper mot ikke diskriminerade/krænkta grupper (ex. gift medelålders vit man med nordiskt utseende). Och vidare att att man skall vænda sig till makthavarna om man har problem – ja, men i så fall ær ju sjælva grunden før manifestationen meningsløs, eftersom samma avvisande argument också man anvændas mot de fysiskt handikappade.

   • j-lo juni 6, 2011 den 2:13 e m #

    Det går inte att dra sådana paralleller. Bo försöker splittra en rörelse genom att skapa konflikter inom den. Det är en annan diskussion än maktstrukturer i samhället, läs gärna om härskartekniker här: http://www.tjejjouren.se/tjejguiden/feminism/harskarteknikerna-476#Splittring

   • bograhnBo juni 9, 2011 den 10:31 e m #

    ”Bo försöker splittra en rörelse genom att skapa konflikter inom den.”
    Det var dumt sagt. Har aldrig tänkt tanken ens. Var får du allt ifrån?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: