Ökad massutvisning i Danmark

21 Jun

Västvärlden har en extremt restriktiv invandringspolitik. Hela 80 % av alla människor som flyr gör det inom de så kallade utvecklingsländerna. Samtidigt bidrar västvärlden, och i allra högsta grad Sverige, till att öka konflikterna som tvingar människor till flykt.

Sverige exporterar mest vapen i hela världen i förhållande till befolkningsmängd. Västvärlden står för 80 % av alla växthusgasutsläpp genom tiderna. Västvärlden håller diktaturer bakom ryggen, sätter upp handelsavtal som gynnar västvärlden på andra länders bekostnad och har genom en lång och pågående historia av kolonisering skapat många konflikter som vi ser runt om i världen.

Det är i den andan som Europa sluter sig än mer och Danmark nu ger sig in på ett projekt som vi genom otaliga exempel vet är omöjligt: att minska brottslighet genom hårdare straff, genom att utvisa alla ”utlänningar” som begår ett brott, oavsett strafftid. Det kommer inte minska brottsligheten, istället underbygger det en av rasismens största och seglivade myter, att icke-vita personer har ökad brottsbenägenhet just i egenskap av icke-vit. Läs gärna statens offentliga utredning om makt, integration och strukturell diskriminering ”Är rättvisan rättvis? Tio perspektiv på diskriminering av etniska och religiösa minoriteter inom rättssystemet”.

Annonser

3 svar to “Ökad massutvisning i Danmark”

 1. Pelle juni 21, 2011 den 2:01 e m #

  Äpplen och päron, Eropa tar emot 20% till antal, medans sverige exporterar till förhållande vis till folmängd. Vore det inte bra att i samma stycken ange båda talen i förhållande till folkmäng?

  • fiiii juni 21, 2011 den 2:16 e m #

   Det är inte min statistik. Självklart går det att räkna ut per capita också. Men statistiken skulle fortfarande visa att ”industriländerna” inte tar sitt ansvar, precis som FN´s flyktingorgan säger om du följer länken. För det handlar alltså inte bara om Europa, utan de räknar på alla industriländer. Det är med andra ord väldigt många länder i Nordamerika, Oceanien, Europa och Asien.

 2. Medo juni 21, 2011 den 5:48 e m #

  Tackar för bra tankar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: