Skrivet om Fi på Pride

8 Aug

Lesbisk kamp förr och nu diskuterades i ett fullsatt Kafé Klara på Pridefestivalens andra dag. Samtalet om historien, vad som har förändrats och om dagens kamp var arrangerat av Fi och hölls till minne av Stina Sundberg, Fi: s talesperson som gick bort i år.

Begreppet intersektionalitet kan vara ett kraftfullt verktyg i vardagspolitisk kamp. Men det räcker inte med att konstatera att vissa grupper har privilegier – det handlar om att göra något åt saken. Det var en av slutsatserna vid panelsamtalet ”Intersektionalitet i praktiken” på Stockholm Pride.

Tar bögarna för mycket plats när idrotten ska bli HBT vänlig? Varför ställer inte Riksidrottsförbundet högre krav på idrottsföreningar? Feministiskt Perspektiv fanns på plats på Stockholm Pride när det diskuterades idrott och HBT – frågor.

Hbt-dopning – Lite mer hbt-vänlighet skulle leda till bättre svenska idrottsprestationer.

Fredagens debatt Nationalisternas kidnappningsförsök av hbtq-rörelsen anordnades av Fi på stora scenen i Pride Kungsträdgården. Hur detta ska bemötas var en av frågeställningarna. I panelen satt Trifa Shakely, chefredaktör Bang, Sissela Nordling Blanco, talesperson Feministiskt initiativ, Ali Al-Basri, Arabiskt initiativ och Ulrika Westerlund, ordförande RFSL.

Nystartade Unga Feminister, med anknytning till Fi, deltog på Pride för första gången. På torsdagen höll de ett seminarium för intresserade i Pride Sergel för att presentera sig och höra efter vad de kan göra för hbtq-rätt i Sverige. Vilka är de viktigaste frågorna att driva i valrörelsen 2014?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: